Folia Rantowa do tortów

Folia rantowa do bankietówek, ciast, tortów oraz deserów: i wszystko jest pod kontrolą!

Zalety stosowania folii rantowej:

  • Przygotowywanie:  zrobienie idealnie gładkiej powierzchni, maskując niedoskonałości boków ciasta bez używania nadmiaru śmietanki;
  • Transport: pozwala zachować oryginalny kształt produktu;
  • Serwowanie:  każdy kawałek jest w osobnym opakowaniu, wygodna konsumpcja deseru.
  • Dekoracja: ukrywa niedoskonałości boków ciast oraz  nadaje deserom reprezentacyjnego wyglądu.

Idealny deser – misja folii rantowej

Podstawą folii rantowej jest przezroczysta folia octanowa, która jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia. Nie zawiera szkodliwych substancji, więc może mieć bezpośredni kontakt z żywnością. Ponadto folia nie przepuszcza tłuszczu oraz wilgoci.

Jak używać folii rantowej do tortów

W tym celu konieczne jest ułożenie folii do formy, której używacie do przygotowania deseru, umieszczając ją wzdłuż boków. Zmierzyć wymaganą długość folii zgodnie z obwodem formy i przetnij ją nożyczkami. Konieczne jest, aby krawędzie folii przylegały do siebie o 2-3 cm. Następnie można włożyć składniki takie jak (ciasto, galaretkę lub masę twarogową).

Po zastygnięciu, produkt można łatwo wydobyć z formy, pozostawiając idealnie gładkie powierzchnie boczne.  

Oprócz równej i gładkiej powierzchni, folia rantowa zapewnia również bezpieczeństwo gotowego produktu podczas transportu, a także ochronę przed kurzem i wilgocią.

 

Folia rantowa ze wzorem wygląda idealnie na działa jako dodatkowa ozdoba deserów. 

U nas możecie zamówić indywidualny nadruk z osobistym logo lub unikatowym wzorem.