58,3 zł (z VAT)
11,94 zł (z VAT)
14,83 zł (z VAT)
27,4 zł (z VAT)
42,61 zł (z VAT)
53,51 zł (z VAT)
0,49 zł (z VAT)
71,3 zł (z VAT)
0,59 zł (z VAT)
85,21 zł (z VAT)
0,69 zł (z VAT)
99,85 zł (z VAT)
0,99 zł (z VAT)
1,09 zł (z VAT)
1,29 zł (z VAT)

Podkładki pod torty i ciasteczka

Przygotowywanie i dekorowanie tortów, ciast i innych wypieków wymaga dużo czasu i wysiłku, a żeby nie uszkodzić lub nie zepsuć kulinarnych arcydzieł, ważne jest mieć zawsze pod ręką specjalne podłoża do ciast.
Wygodne, wielofunkcyjne podkładki będą przydatne zarówno dla profesjonalnych cukierników, jak i dla gospodyń domowych. Podłoża do ciast wykonane są z trwałych materiałów o wysokiej jakości, dzięki czemu niezawodnie wspierają wypieki podczas transportu lub serwowania.

Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze podłożki? Pierwszą rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę, jest materiał: powinien być mocny, gęsty i szeroki, ponieważ cienkie, niskiej jakości podkładki mogą zepsuć wygląd wyrobu, a nawet go uszkodzić. Dlatego, zanim kupicie podkładkę na ciasto, najpierw zapytajcie, z jakiego materiału pochodzi.

 

Podstawowe właściwości podkładki do pieczenia:

  • Wykonane z trwałych, twardych, przyjaznych dla środowiska materiałów. Mają gładką, równą powierzchnię, która nie pochłania wilgoci i tłuszczu. Ze względu na wytrzymałość materiałów.
  • Podkładki te jednorazowego użytku, co jest bardzo istotne przy przygotowywaniu wyrobów cukierniczych. Po ułożeniu na nich ciast, babeczek oraz innych słodyczy można bezpiecznie zacząć dekorować je kremem, lukrem, karmelem i mastyksem. Podkładki o wysokiej jakości, z nietoksycznego materiału, nie chłoną wilgoci i tłuszczu, a ich powierzchnia jest odporna na ciepło. Gładka, równomierna powierzchnia podstawek nie rysuje delikatnych biszkoptowych ciastek, dzięki czemu można bezpiecznie umieszczać ciasta i inne wypieki na podkładzie.

Poprawne użycie podkładki cukierniczej:

Podkładki do wyrobów cukierniczych są wielofunkcyjne. Po pierwsze, służą jako solidna podstawa do masywnych ciast i innych rodzajów pieczenia. Po drugie, podłoże może być wykorzystane jako podstawa do stoiska z ciastami i mufinkami, zarówno podczas dekoracji, jak i podczas serwowania na stole. Stosując wskazany sprzęt cukierniczy można również regulować rozmiary ciasta - zwiększać wysokość. Technika ta jest najczęściej używana przez profesjonalnych cukierników przy dużych ciastach świątecznych. Podłoże i ciasta o identycznej formie są pokrywane specjalnym mastyksem, w wyniku czego wyroby cukiernicze stają się wyższe. Jak widać, podłoża do ciast są bardzo praktyczne w codziennym życiu, szczególnie dla tych, którzy lubią piec i dekorować ciastka. Przecież pozwalają wygodnie dekorować desery oraz estetyczne serwować, a także bezpiecznie transportować wypieki o dowolnej złożoności.