58,30 zł (z VAT)
11,94 zł (z VAT)
14,83 zł (z VAT)
27,40 zł (z VAT)
42,61 zł (z VAT)
53,51 zł (z VAT)
62,41 zł (z VAT)
71,30 zł (z VAT)
78,13 zł (z VAT)
85,21 zł (z VAT)
97,10 zł (z VAT)
99,85 zł (z VAT)
124,48 zł (z VAT)
142,07 zł (z VAT)
160,98 zł (z VAT)

Podkładki pod torty i ciasteczka

Przygotowywanie i dekorowanie tortów, ciastek i innych wypieków wymaga dużo czasu i wysiłku, a żeby nie uszkodzić lub nie zepsuć kulinarnych arcydzieł, ważne jest mieć zawsze pod ręką specjalne podłoża do ciast. Jeśli chcecie zaprezentować estetyczne desery, nie możesz się obejść bez tych praktycznych urządzeń. Wygodne, wielofunkcyjne podstawki będą przydatne zarówno dla profesjonalnych cukierników, jak i dla gospodyń domowych. Podłoża do ciast wykonane są z trwałych materiałów o wysokiej jakości, dzięki czemu niezawodnie wspierają wypieki podczas transportu lub serwowania.

Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze podłożki? Pierwszą rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę,  jest materiał: powinien być  mocny, gęsty i szeroki, ponieważ cienkie, niskiej jakości podkładki mogą zepsuć wygląd pieczenia, a nawet go uszkodzić. Dlatego, zanim kupujecie podkładkę  na ciasto, najpierw zapytajcie, z jakiego materiału pochodzi.  Nie powinna być zbyt cienką oraz masywną, aby nie popsuć wyglądu pieczenia.Podkładka do ciasta musi być bardzo trwałа, aby Wasze kulinarne arcydzieła pozostały w integralności i bezpieczeństwie.

Podstawowe właściwości podkładki do pieczenia:

  • Wykonane z trwałych, twardych, przyjaznych dla środowiska materiałów. Mają gładką, równą powierzchnię, która nie pochłania wilgoci i tłuszczu. Ze względu na wytrzymałość materiałów.
  • Podkładki te jednorazowego użytku, co jest bardzo istotne przy przygotowywaniu wyrobów cukierniczych. Po ułożeniu na nich ciast, babeczek i innych słodyczy można bezpiecznie zacząć dekorować je kremem, lukrem, karmelem i mastyksem. Podkładki  o wysokiej jakości, z nietoksycznego materiału, nie chłoną wilgoci i tłuszczu, a ich powierzchnia jest odporna na ciepło. Gładka, równomierna powierzchnia podstawek nie rysuje delikatnych biszkoptowych ciastek, dzięki czemu można bezpiecznie umieszczać ciasta i inne wypieki na podkładzie.

Poprawne użycie podkładki cukierniczej:

Podkładki do wyrobów cukierniczych są wielofunkcyjne. Po pierwsze, służą jako solidna podstawa do masywnych ciast i innych rodzajów pieczenia. Po drugie, podłoże może być wykorzystane jako podstawa do stoiska z ciastami i mufinkami, zarówno podczas dekoracji, jak i podczas serwowania na stole. Stosując wskazany sprzęt cukierniczy możecie również regulować rozmiary ciasta - zwiększać wysokość. Technika ta jest najczęściej używana przez profesjonalnych cukierników przy dużych ciastach świątecznych. Podłoże i ciasta o identycznej formie są pokrywane specjalnym mastyksem, w wyniku czego wyroby cukiernicze stają się wyższe. Jak widać, podłoża do ciast są bardzo praktyczne w codziennym życiu, szczególnie dla tych, którzy lubią piec i dekorować ciastka. Przecież pozwalają Wam wygodnie dekorować desery oraz na estetyczne podanie, a także bezpiecznie transportować wypieki o dowolnej złożoności.