LC Trade Poland Sp.z.o.o.
Godziny
pracy
Poniedziałek - piątek.:
8.00 - 17.00
12 powodów, czemu warto używać papierowe foremki do pieczenia babek wielkanocnych

Uwielbiacie gotować desery? My również!

Różnorodne, wszelkich rozmiarów i form zaczynając od zwykłych mniejszych prostszych biszkoptów i kończąc wielopoziomowymi tortami z elegancką dekoracją.

Szukaliśmy nowych sprawdzonych przepisów, inspiracji oraz sposobów na wzbogacenie i udoskonalenie. A także wszelakich sprzętów cukierniczych przydatnych w kuchni na co dzień i nie tylko.

A co najgłówniejsze to to by pasowały do wystroju jakże jasnego święta Wielkanocy. Takowym niezawodnym artykułem każdej gospodyni i cukiernika na pewno stanie forma pergaminowa wielkanocna.

Foremki papierowe na Wielkanoc można zamówić z dostawą na terytorium Polski w sklepie internetowym laconditerra.pl. Na naszej stronie łatwo jest dobrać odpowiednie formy papierowe do wypieków wielkanocnych - Panettone, wyprodukowanych we Włoszech i Ukrainie. Foremki do wypieków wielkanocnych tylko wysokiej jakości.

 

Zalety foremek pergaminowych do wypieków Wielkanocnych - Panettone 

1. Przyjazność dla środowiska. Panetton’y są wykonane z naturalnych materiałów. Pergamin spożywczy jest nieszkodliwy: nie zaszkodzi ani zdrowiu ludzkiemu, ani środowisku.

2. Oszczędność czasu. Ile by czasu zajęło wysmarowanie każdej żelaznej formy do wypieków lub dopasowanie własnoręcznie wyciętego nożyczkami pergaminu. Plus czas na umycie foremek po zjedzeniu pysznych smakołyków. A teraz wyobraźcie sobie że weźmiecie foremkę i od razu włożycie w nią ciasto - dosłownie cud! I nie trzeba niczego ni myć, ni smarować.

3. Dodatkowym atutem form pergaminowych będzie to, że dzięki specjalnym mikrootworom ciasto wypieka się równomiernie nie przystanie do foremki oraz szybciej wystygnie po upieczeniu.

4. Praktyczność. Małe, duże, średnie - można upiec ciasto dowolnej wielkości wybierając odpowiednie formy papierowe. Po upieczeniu nie ma konieczności wyjmowania ciasta z foremki, niech będzie praktycznie - higienicznie i pięknie.

 

5. Łatwe w użyciu. Jak mówią, po prostu dodaj.. - ciasto. Cóż, i wstaw do piekarnika. Czyli w pracy z formami pergaminowymi nie są wymagane żadne specjalne umiejętności.

6. Estetyka. Ozdobione nadrukiem foremki wielkanocne są wspaniałą prezentacją wypieków.

7. Wszechstronność. Panetton’y to zarówno naczynie do pieczenia, jak i praktyczne mobilne opakowanie, w którym wygodnie przewozić wielkanocne ciasta. Dla przedsiębiorców to po prostu dar niebios. W formach papierowych produkty dotrą do konsumenta w stanie nienaruszonym i bezpiecznym. A jakże elegancko i schludnie będą wyglądały w witrynie cukierniczej! Konsument na pewno to doceni!

8. Ubezpieczenie. Podstawą gwarancji przed wypadkiem, czyli przypaleniem wypieku, jest podwójne dno foremki wykonane z tektury falistej.

9. Świeżość wypieków. Pergamin z perforacją, z którego wykonane są foremki zapewnia dłuższą świeżość ciast. Wypieki nie tylko nie wysychają, ale również nie przemokną, gdyż dzięki mikrootworom nadmiar wilgoci bez problemu wydostanie się na zewnątrz.

 

 


Czy trzeba smarować foremki papierowe?  Nie, i jeszcze raz nie! I jak widać, nie jest to jedyna zaleta foremek Panetton.


 

10. Odporność na wilgoć i tłuszcz. Pergamin nie przepuszcza tłuszczu i nie zamoknie, jak pamiętacie nadmiar wilgoci jest usuwany przez drobne perforacje, ale sam papier pozostanie suchy. Dlatego można bezpiecznie ułożyć gotowe ciasta w Panetton’y na stole, na serwetkach bądź na obrusie - nie pozostanie śladów.

11. Higiena. Przypominamy, że Panetton’y to także wspaniałe opakowanie. Można w nich przechowywać ciasta wielkanocne, lub dawać komuś w prezencie. W formach papierowych wypieki nie będą się brudzić.

12. Ekonomiczna cena. Jednorazowe formy do pieczenia ciast wielkanocnych nie obciążą w żaden sposób budżetu, ponieważ są w przystępnych cenach. A w przyzwoito niskiej cenie Panetton’y mają również piękny wygląd. Wypieki doskonale się w nich prezentują.

Jeśli więc zastanawiacie się: „Jaka jest różnica między foremkami papierowymi na Wielkanoc a tymi samymi metalowymi lub silikonowymi?”, przypomnijcie te 12 magicznych punktów.

Z najserdeczniejszymi życzeniami na pyszne ciasta bez marnowania czasu, LC Trade.

 

Komentarze

Napisz komentarz