Czy wiesz, co ciekawego można zrobić w wolnym czasie? Warto poeksperymentować nie tylko z przepisami, ale także z dekoracją deserów.
Przeczytaj artykuł
Сo to jest pergamin do pieczenia? Pergamin jest nieodłącznym elementem na kuchni każdej gospodyni. To jest wielofunkcyjny produkt, który przynosi wiele korzyści procesowi gotowania. Papier do pieczenia jest wygodny i łatwy w użyciu, dlatego jest bardzo popularny nie tylko na profesjonalnych kuchniach, ale także wśród gospodyń domowych.
Głównym celem papieru do pieczenia jest zachowanie integralności wyrobu cukierniczego, zapobieganie jego przyklejenia do formy lub blachy. Dodatkowo eliminuje długie mycie przyborów kuchennych. Pergamin z powłoką silikonową można stosować nie tylko przy pracy z wypiekami i deserami, a także można stosować do podgrzewania jedzenia w piekarniku oraz kuchence mikrofalowej. Arkusze pergaminowe mogą być również używane do pakowania i podawania gotowych posiłków.
Pergamin spożywczy może być wykorzystywany na wielu różnych sposobów. Papier do pieczenia jest świetny jako szablon, podczas tworzenia różnych form ciasteczek. Lub możliwe użycie go zamiast rękawa cukierniczego dla dekorowania słodyczy lukrem.
„Silidor” (producent pergaminów Nordic Paper, Szwecja) jest wielofunkcyjnym pergaminem spożywczym, dzięki któremu proces gotowania jest prostszy, bardziej higieniczny i wydajny. Pergamin nadaje się do pieczenia, zamrażania, podgrzewania i przechowywania żywności.
Kupić pergamin do pieczenia z powłoką silikonową można na stronie internetowej firmy LCTrade (Poland).
Zalety pergaminu do pieczenia „Silidor”
Jak wybrać papier do pieczenia?
Wybierając pergamin kuchenny, należy pamiętać o częstotliwości i rodzaju wypieków.
Doskonałym wyborem dla każdej gospodyni lub piekarni byłby silikonowany papier pergaminowy, ponieważ nie wymaga smarowania, co znacznie oszczędza czas.
Papier z powłoką silikonową można stosować do 7 razy z każdej strony, co znacznie zmniejsza koszty.
Czy wiesz, co ciekawego można zrobić w wolnym czasie? Warto poeksperymentować nie tylko z przepisami, ale także z dekoracją deserów.
Przeczytaj artykułUwielbiacie gotować desery? My również! Różnorodne, wszelkich rozmiarów i form zaczynając od zwykłych mniejszych prostszych biszkoptów i kończąc wielopoziomowymi tortami z elegancką dekoracją.
Przeczytaj artykułJak się okazało, jest spora różnica, o której nie wiedzą nawet doświadczeni szefowie kuchni. Zastanówmy się razem, aby zrozumieć różnicę między tymi z pozoru podobnymi, ale tak różnie smakującymi deserami.
Przeczytaj artykułForma termoformowalna do czekolady znanej włoskiej firmy Pavoni pomoże wykonać oryginalne dekoracje czekoladowe.
Przeczytaj artykułKażdy dzień może stać wyjątkowym, dodaj odrobinę magii filiżanką aromatycznej kawy.
Przeczytaj artykuł