Czy wiesz, co ciekawego można zrobić w wolnym czasie? Warto poeksperymentować nie tylko z przepisami, ale także z dekoracją deserów.
Przeczytaj artykuł
Przygotowywanie i dekorowanie tortów, ciast i innych wypieków wymaga dużo czasu i wysiłku, a żeby nie uszkodzić lub nie zepsuć kulinarnych arcydzieł, ważne jest mieć zawsze pod ręką specjalne podłoża do ciast.
Wygodne, wielofunkcyjne podkładki będą przydatne zarówno dla profesjonalnych cukierników, jak i dla gospodyń domowych. Podłoża do ciast wykonane są z trwałych materiałów o wysokiej jakości, dzięki czemu niezawodnie wspierają wypieki podczas transportu lub serwowania.
Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze podłożki? Pierwszą rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę, jest materiał: powinien być mocny, gęsty i szeroki, ponieważ cienkie, niskiej jakości podkładki mogą zepsuć wygląd wyrobu, a nawet go uszkodzić. Dlatego, zanim kupicie podkładkę na ciasto, najpierw zapytajcie, z jakiego materiału pochodzi.
Podkładki do wyrobów cukierniczych są wielofunkcyjne. Po pierwsze, służą jako solidna podstawa do masywnych ciast i innych rodzajów pieczenia. Po drugie, podłoże może być wykorzystane jako podstawa do stoiska z ciastami i mufinkami, zarówno podczas dekoracji, jak i podczas serwowania na stole. Stosując wskazany sprzęt cukierniczy można również regulować rozmiary ciasta - zwiększać wysokość. Technika ta jest najczęściej używana przez profesjonalnych cukierników przy dużych ciastach świątecznych. Podłoże i ciasta o identycznej formie są pokrywane specjalnym mastyksem, w wyniku czego wyroby cukiernicze stają się wyższe. Jak widać, podłoża do ciast są bardzo praktyczne w codziennym życiu, szczególnie dla tych, którzy lubią piec i dekorować ciastka. Przecież pozwalają wygodnie dekorować desery oraz estetyczne serwować, a także bezpiecznie transportować wypieki o dowolnej złożoności.
Czy wiesz, co ciekawego można zrobić w wolnym czasie? Warto poeksperymentować nie tylko z przepisami, ale także z dekoracją deserów.
Przeczytaj artykułUwielbiacie gotować desery? My również! Różnorodne, wszelkich rozmiarów i form zaczynając od zwykłych mniejszych prostszych biszkoptów i kończąc wielopoziomowymi tortami z elegancką dekoracją.
Przeczytaj artykułJak się okazało, jest spora różnica, o której nie wiedzą nawet doświadczeni szefowie kuchni. Zastanówmy się razem, aby zrozumieć różnicę między tymi z pozoru podobnymi, ale tak różnie smakującymi deserami.
Przeczytaj artykułForma termoformowalna do czekolady znanej włoskiej firmy Pavoni pomoże wykonać oryginalne dekoracje czekoladowe.
Przeczytaj artykułKażdy dzień może stać wyjątkowym, dodaj odrobinę magii filiżanką aromatycznej kawy.
Przeczytaj artykuł