Folia do czekolady w arkuszach (650x900 mm, grubość ark. - 83 mkm) 25szt.
- Marka: laconditerra
- Art: 00646
Materiał | polipropylen (octan) |
Rozmiar | 650x900 mm |
Gęstość materiału | 83 mkm |
Pakowanie (lista) | 25 szt |
Producent | La-Conditerra |
- Dostępność: W magazynie
cena brutto:
1 361,28zł.
- cena netto: 1 106,73zł.
Nasi specjaliści są do Twojej dyspozycji
od poniedziałku do piątku 8:00-17:00
oraz w soboty 9:00-14:00.
Opis
Folia octanowa („folia gitarowa”) jest niezbędnym narzędziem do pracy z wyrobami czekoladowymi. Przezroczysta elastyczna folia służy do tworzenia ozdób czekoladowych oraz różnych misternych ozdób czekoladowych.
Zalety folii do pracy z czekoladą:
1. Folia gitarowa łatwo oddziela się od wyrobów cukierniczych, nie skleja się i nie pozostawia śladów.
2. Czekolada po rozłożeniu na folii ma doskonały połysk.
3. Arkusze dla pracy z czekoladą można wykorzystać do malowania czekoladowych wzorów na ciastach i ciasteczkach.
Zastosowanie arkuszy dla pracy z czekoladą:
- Rozłóżyć folię na płaskiej powierzchni.
- Wypełnić folię czekoladą warstwą 1-2 mm.
- Podczas gdy czekolada krzepnie, można wykonać na niej niezbędne wykroje czekoladowe.
- Po utwardzeniu wyjąć czekoladowe figurki z folii.
Zalety folii do pracy z czekoladą:
1. Folia gitarowa łatwo oddziela się od wyrobów cukierniczych, nie skleja się i nie pozostawia śladów.
2. Czekolada po rozłożeniu na folii ma doskonały połysk.
3. Arkusze dla pracy z czekoladą można wykorzystać do malowania czekoladowych wzorów na ciastach i ciasteczkach.
Zastosowanie arkuszy dla pracy z czekoladą:
- Rozłóżyć folię na płaskiej powierzchni.
- Wypełnić folię czekoladą warstwą 1-2 mm.
- Podczas gdy czekolada krzepnie, można wykonać na niej niezbędne wykroje czekoladowe.
- Po utwardzeniu wyjąć czekoladowe figurki z folii.