LC Trade Poland Sp.z.o.o.
Godziny
pracy
Poniedziałek - piątek.:
8.00 - 17.00
Рrzepis babeczek orzechowych

Wszyscy wiedzą, że orzechy są niesamowicie zdrowe, bogate w witaminy, minerały, nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3. Zadziwiający fakt, orzechy włoskie mają większy poziom zawartości witaminy C niż cytrusy. I to nie wszystkie wyjątkowe cechy orzechów. 

Orzechy włoskie mogą być spożyte jako przekąska, a także w daniach kulinarnych oraz wypiekach. 

Dziś przedstawiamy przepis babeczek orzechowych. 

Składniki: 

- 3 jajka 

- 200 g cukru 

- 150 ml oleju roślinnego

- 280 g mąki

- łyżeczka proszku do pieczenia

- szczyptę soli 

- 150 g zmielonych orzechów włoskich

- 100 g rodzynek białych 

- foremki pergaminowe o ulubionym kolorze 

Krok 1: w głębokiej misce ubić jajka z cukrem, ubijając dodać olej lub masło roztopione.

Krok 2: w innym naczyniu połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać z masą jajeczną. 

Krok 3: dodać do ciasta orzechy i rodzynki. Dobrze wymieszać i rozłożyć do foremek papierowych. 

Krok 4: wstawić do piekarnika na 180°C na ok 20 minut. 

Smacznego!

Wygodne, ekonomiczne, higieniczne i estetyczne foremki papierowe oraz inne niezbędne artykuły cukiernicze można zamówić na stronie laconditerra.pl 

Komentarze

Napisz komentarz