LC Trade Poland Sp.z.o.o.
Przepis na ciasto z truskawkami do herbatki
Jasne, iż teraz nie jest sezon na truskawki, ale zawsze czegoś smacznego się chce do herbatki, prawda? Ci, którzy od lata przygotowali zapasy jagód i owoców w zamrażarce, mogą teraz cieszyć się letnim smakiem. No a kto zapomniał, nic strasznego, bo w każdej chwili można szybko skoczyć do biedry za gotową paczką owoców. 
 
Podajemy, więc, przepis na pachnące, delikatne i puszyste ciasto z jagodami na wieczorne popijanie herbaty. Czy wiedziałyście, że dziś jest dzień herbaty? Nie? To zapisujcie przepis i do roboty.
 
Potrzebujemy następujących składników:
- mąka 270 g
- truskawki 250 g
- cukier 170 g
- mleko 100 ml
- olej 100 ml
- jajka 3 szt
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- cukier waniliowy łyżeczka
- szczypta soli
- pergamin do wyścielenia metalowej formy
 
Krok 1: Połączyć mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. W dużej misce ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do puszystej masy na maksymalnych obrotach miksera.
Krok 2: Nie wyłączając mikser dodać mleko i olej roślinny. Po tym ubijać około minuty.
Krok 3: Dodać suche składniki do masy i przemieszać ręcznie.
Krok 4: Następnie wlać gotowe ciasto wraz z truskawkami do formy, nie zapominając włożyć pergamin.
Krok 5: Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni przez około 45 min do tzw. suchego patyczka.
 
Pachnące, delikatne, puszyste i bardzo smaczne ciasto z soczystymi przysmakami lata - gotowe! Smacznego!
 
Więcej przepisów, ciekawostek oraz niezbędne artykuły cukiernicze można znaleźć i zamówić w sklepie internetowym laconditerra.pl
 
Zapraszamy! I czekamy na Wasze zamówienia! Jednocześnie przypominamy, że do 15 stycznia działa świąteczna promocja - aż do -25% zniżki!

Komentarze

Napisz komentarz